понедельник, 18 января 2016 г.

Моє кохання

   Ранок суботи. Особливо люблю цей день. Сон до обіду, купа вільного часу…Але вже більше року про сон до обіду і мови не може бути, поки мій «коханий» не отримає сніданку. Кожного ранку будить мене своїм мокрим носиком і теплими лапками, а якщо не реагую то і кігті відчую. Думаю, ви здогадались, що твір про мого котика.
   Мабуть, я вже просто не уявлю як це прокидатись через те, що виспалась. Як засинати в комфортній для мене позі, а не на краєчку ліжка, як спочатку почистити зуби, а не бігти до холодильника, щоб сипнути корму. Чому він досі живе зі мною? Бо це найрозумніше і найсимпатичніше котиня, яке я коли- небудь бачила, хоча яке там котиня, котяра…
   Згадую нашу першу зустріч маленький комок шерсті, легенький як пушинка. Зараз все змінилось. Хоч коли він стає на ваги то вони показують 0.00,але я Вас завіряю дитина в 3-річному віці його не підніме. Про його зріст однозначно сказати нічого не можу. В стані спокою заввишки як плінтус, коли намагається щось випросити може спокійно і без особливих зусиль дістати до мого живота.
  Зазвичай перше, що запитують дізнавшись, що маю кота: «Якої він породи?». Його порода однозначна – вид звичайний розряд красунчик. Дуже важко описати красу кольору його шерсті. Всі відтінки сірого, від насиченого сірого на спинці до білого на животику. І, до речі, він не навидить, коли торкаються до його білого животика, він же про його чистоту дбає.
   Я згодна з висловом, що домашні улюбленці схожі на своїх хазяїв. Я, наприклад, людина системи, майже у всьому намагаюсь мати розклад або план дій. От і мій кіт так само, має свої звички як перед сном, так і з самого ранку. Я думаю, Ви вже готові дізнатись його імя, і саме імя не кличка….Вітайте мого найпухнастішого Маркуса.
  Якогось вечора на цьому тижні, мені захотілось віднайти фотографії з його дитинства (тому що, для котів 1.5 рік це вже 21 людських),порівнявши їх я була не те, що здивована, я була шокована. Раніше худа грушоподібна форма мордочки, зараз повновидний овал. Гострі вушка,які хочуть бути в курсі всього, що відбувається. І що дивує, він має таку добре відкормлену шию як у гусака. Зате, як колись казала бабуся про мої щічки, є за що пощупати.
   Найбільш таємничими в Маркусі є його здоровенні очі, колір вони не змінюють, але в залежності від настрою змінюється розмір зрачків. Часами мені здається, що хвіст його живе окремим життям. Війни з ним тривають кожного дня.

    Я готова кожному доводити годинами, а то і днями, що кращих тварин як котів не існує. А наймиліший, найрозумніший і найгордовитіший з них мій МАРКУС.  
Духовні цінності під загрозою
   Ще з античності вважається, що гармонія в людині – це поєднання фізичної і духовної краси. Запитайте у себе , що для Вас духовні цінності. Для мене це моральність і вихованість. Духовність часто ставлять в тотожність з релігійністю,  я так не вважаю. Зараз ці цінності під загрозою.
   Кажуть, що кожна людина сама робить свій вибір. Можливо, в цьому є своя правда. Але без впливу навколишніх явищ особистість не сформується до кінця. Вона повинна виробити «імунітет» як до негативних, так і до позитивних факторів світосприйняття. Саме це впливає на наші духовні цінності.
   Я не буду перераховувати їх, всі ми прекрасно розумію про що йдеться. Але хочу Вам пояснити, що на даному етапі розвитку суспільства духовні цінності не те, що під загрозою, вони в занепаді. Чого тільки коштують самофотографії , так звані «селфі». Це звичайний нарцисизм,  самозакоханість. В наш час люди вважають, що енна кількість фото в соціальних мережах веде їх до саморозвитку. Збагачує їх душу.
   Кохання, дружба, ввічливість, моральність…. Ці слова чуються тільки в безмежних  розмовах, в яких люди намагаються самоствердитись.

От Вам і суть нашого суспільства. Отак і живемо – культ живота, рожевого гламуру і замаскованої безпринципності.
«Найголовніша формула успіху- вміння спілкуватися з людьми» (Т.Рузвельт)
   Майже 20% інтернету завалено мотивуючими відео з різних тематик. Найпопулярнішими є ті, що навчають правилам спілкування, а саме впливу на людей. Людей не так цікавить етикет чи гарні манери, як маніпуляція свідомістю інших. Чому це так важливо?
   Це приведе тебе до успіху. Якщо ти можеш знайти підхід до будь-якої людини, то тобі не треба докладати важких зусиль, вона вже на «гачку». Cаме вміння спілкуватися, знаходити ключик до душі – найголовніший компонент в будь-якій справі. Людина,яка має підтримку інших – приречена на успіх, тому що розуміння і підтримка з боку - важлива.
   Без громісткої підготовких перед спілкуванням не обійтись. Людина, яка намагається впливати на інших ніколи не повинна повторювати методи. Вони повинні або чергуватись, або з’являтись нові. Обов’язковим критерієм характеру успішної людини є впевненість в діях,рухах і словах. Тому матеріал спілкування повинен вами бути досконало вивчений, а аргументи не заперечними.

   Це і є формула успіху. Будь-яке вдосконалення своїх навичок веде вас до успіху.

Справжя зима

   Настала справжня зима. Люблю зиму тільки за те,що навколо чисто і біло. От в все. Лід під ногами,холодний вітер і крижинки - жах.
   Одне,що погано,після зими приходить весна. Весь бруд і сміття вилізе назовню. І не тільки на вулиці,а й а з наших душ .... А поки вони холодні і крижані...
  

воскресенье, 17 января 2016 г.

Зачин

   Особливою оригінальністю ніколи не відрізнялась, тому і блог буде такий. Простий. Амбіційний. Часами занудно-філософський. 
  Писати буду майже про все, крім особистого життя(друзів,сім'ю,кохання). Це не щоденник. Це спосіб самовдосконалитись, бачити свої помилки  і отримувати якісні поради.